onsdag 26. desember 2007

Vår julefeiring.

Vi feiret juleaften hos foreldrene mine, der var også en nabo som er alene, vi spiste tradisjonstro pinnekjøtt, som alltid var det kjempegodt. Hele kvelden var det høy kosefaktor med kaker, deserter, gotter, gaver, og vi hadde det alle SÅ kjekt.


1.juledag slappet vi av og spiste enda mer, før vi dro på Frei hos foreldrene til ei venninne. Hun, mannen og søsteren var hjemme på julebesøk. Vi var en vennegjeng som koste oss med snop, kaffe og kake. Foreldrene har et utrolig hus, det burde vært åpent for publikum, en kan gå i timesvis å bare se og se, de har det så fint.
Huset har faktisk et tårn, med en ministue og en utrolig utsikt!

Mammaen i huset samler på gamle saker, håper jeg en dag kan manne(kvinne) meg opp til å spørre om jeg kan få knipse mange bilder der, slik at dere kan få se.
Gamle dukker og dukkeutstyr er en av dillene, her er et par bilder:
Posted by Picasa

Denne er jo bare aldeles nydelig, tenk å kunne eie en slik.

Treet vårt, pyntet av vesla og meg, hun er av typen "en kan aldri få nok pynt"!!Litt julepynt...


Vi fikk så utrolig mye fint, mange flotte gaver. Her er noen:

Disse to bøkene fikk jeg av Villa utsikten
Det er Dr.Martin Luthers håndbog fra 1873, og Vår helse, Populært norsk legeverk fra 1933.
Så artig med slike gamle bøker, den eldste har slike fine bokstaver, gammeldags skrifttype.
Takker snille du;0)
Glansbildeboken er fra naboen til mamma og pappa som feiret i lag med oss, den har tilhørt hans søster, og er ca 50 år gammel-kjempeflott!
Jeg samler fremdeles på glansbilder, og slike gamle er jo ekstra stas.

En annen gave som jeg syntes var aldeles rørende å få var sko, skinnlue og pendressen som mannen min hadde da han var liten. Svigermor er like nostalgisk som meg så jeg vet at det var noe av det fineste hun kunne ha gitt oss, fordi det har så stor affeksjonsverdi.


Se denne søte skoen da, skal få stå til pynt sammen med mine gamle barnesko og Tuva`s første sko.


Kosebamsen Otto:
Som kveldens store finale åpnet vi pakken med denne i glass og ramme, dette var mannen mins bamse og kosedyr da han var liten! Den er fullstendig "oppkost"
Svigermor har sydd og bøtet på denne mange ganger for det var krise hvis han ikke hadde den i nærheten, er jo bare stoff og tråd igjen av en grønn figur;-DPosted by Picasa
Vi fikk så mye fint, og det er så tydelig at det ligger mye omtanke bak gavene for de passet perfekt til oss, ting vi liker, trenger og har ønsket oss. Er mye mer jeg kunne vist men får ta litt av gangen og i flere omganger;0)

Ellers ble det stor suksess med englene vi lagde til beboerne på sykehjemmet, det eneste som var dumt var at vi ikke hadde laget engler til gjengen som var på jobb, i følge de selv hehe...
Ble fortalt at en mann som bor der gikk med nattaengelen sin resten av dagen/kvelden, og ville ikke legge den fra seg-slikt rørere en, og gjør jobben verd alt slitet.
Vi er jo ikke så dreven på sying så gå oss ikke nærmere i sømmene, men gjett om tidspresset gjorde oss oppfinnsomme....Ta en titt;


Sydde armer og bein sammen og klippet de fra hverandre etterpå (ikke særlig gøy å finne ut at en har sydd 38 armer uten undertråd!!) Masseproduksjon, men vi synes vi fikk lagd alle forskjellige til slutt med hjelp av klær og hår.
Kjempekoselige kommentarer fra dere i mitt forrige innlegg, det satte jeg STOR pris på.

Vel, da er det slutt på mitt laaange innlegg, ha en super romjul alle som er innom meg, og legg igjen en hilsen da! Er jo alltid like spennende å se om det er noen som har vært innom:0)
Takk til dere alle!

3 kommentarer:

My little footprints sa...

Hei!
Så mye fine gamle ting da! Det må ha vært en helt spesiell kveld med mye mimring og kos. Skulle gjerne ha hatt huset mitt fyllt opp med slike gamle ting!
Ønksker deg god jul videre!
Juleklemmer fra Beth

Emmeline sa...

Ja dette var LAAAANGT og koselig.
Et fantastisk flott innlegg med massevis av julestemning og vakre ting. Ser du har fått masse fint til jul, så kjekt for dere:)

Bra at mannen din fikk tilbake kosedyret i glass og ramme, tvilsomt om det er i stand til å bli kost så mye mer med --hehehe, du får ta deg av kosingen og så kan kosedyret henge der til minne om fordums tider!

Jeg kommer fremdeles ikke over at dere har sydd alle disse flotte Tildaene, så koselig å høre om mannen som ikke ville legge seg uten Tildaen sin. KJEMPEKOSELIG!
Jeg må bare få ønske deg en god jul videre:)

Frk Mille sa...

Hei, så ut som en koselig julefeiring. Så flinke og snille dere var som sydde alle disse Tildaene. Jeg er helt overveldet. Ønsker deg og dine en fortsatt god jul. Klem Frk. Mille