torsdag 18. oktober 2007

Med hjertet i halsen...

I går kveld, etter en tur på sykehuset der vi var å hilste på den lille vakre jenta til tanteungen min, dro vi hjem for å ha litt kvalitetstid sammen-samling foran tv`n for å se Idol;-))

Da det var en kort pause lagde vi kveldsmat til Tuva, brødskive med pepperonipølse.
To sekunder etter første biten er tatt står plutselig jenta foran oss, knallrød i ansiktet, tårene triller og hun peker febrilsk på halsen.
Tror hjertet stoppet i meg, ungen holdt på å kveles. Klarte i panikken å tenke rett, snudde henne rundt og gjorde Heimlich manøveren, etter gjentatte press kom plutselig brødbiten og pålegget opp igjen.
Tuva gråt, jeg skalv som et aspeløv, og pappaen var blek- herremin hvor redd jeg var!
Hun så resten av Idol sammen med oss, uten kveldsmat, og etterpå ville hun bare legge seg. Leste bok på sengekanten og pratet om det som hadde skjedd før hun sovnet. Det første hun pratet om i dag var hendelsen i går, vi fant ut at jammen var det godt at mamma husket hva hun skulle gjøre, så i dag blir min lille oppfordring til dere alle å ta en titt her:

http://www.breogfjell.no/firstaid/fhjelp/frieluftveier.htm

En liten rep.på hva en skal gjøre, en vet aldri når en kan få bruk for slike kunnskaper!

Det er en fin dag i dag, når jeg kunne sende ei flott jente på skolen, med kakao i sekken og regndressen på...dagen i går kunne ha stoppet opp verden for meg...

3 kommentarer:

Miss.T sa...

Uff så ekkelt.. det er min største strekk når det gjelder små barn..gruer meg allerde. Godt alt endte bra !!!

Anita sa...

Åhh, for en grusom opplevelse!!

Ha en fin dag!
KLem

Aina sa...

Miss.t: Det var helt pyton, hun svelgte ofte vrangt da hun var baby/lita, men det holdt som oftest med et dunk eller tre så var det opp. En tenker liksom ikke på at 8 åringer (ungdom/voksne) kveles av mat i halsen men det skjer jo. Kan du 1.hjelp så er du godt forberedt, heldigvis er det kursing både gjennom skole, arb. og div. organisasjoner:-)
Og det vil som oftest gå bra, så ikke ta sorger på forskudd du:-)
Ha en finfin dag!

Ava: Det var det, men vi slapp jo med skrekken. Håper du har en fin dag også.
Klem!!