mandag 29. oktober 2007

Halloweenfeiring.


Leste på nettet et spørsmål (sol.no)
"Høstens skumleste aften står nå for dør. Snart blir døra di nedrent av utkledde barn som truer deg med pek med mindre de får godteri.
Er Halloween en fin tradisjon, eller bare noe handelsnæringen har funnet på for å tjene penger?"

For meg er ikke dette en tradisjon, feiret aldri halloween som liten selv. Men jeg vet hvor mye barn liker å kle seg ut, og hvem liker ikke en fest? Tradisjonen og historien bak er egentlig ikke så viktig, jeg ønsker bare å gjøre noe gøy for datteren min og vennene hennes, og hun gleder seg virkelig. Min svigermor kommer også, hun er så super bestemor, veldig engasjert og hva skal jeg kalle det "har beholdt barnet i seg"
Hun samler på klistremerker og glansbilder(også for å bruke som dekor på kort og i fotoalbum) hun spiller spill og kan sitte å tegne med vesla i timesvis, hun tar med alle barnebarna på lekeplassen, sirkus og div.arrangemang for barn.Det forundrer meg ikke hvis hun dukker opp i kostyme. Hun har tidligere kjøpt kostyme til vesla og søskenbarna hennes når det har vært karneval i barnehagen. Hun har kledd seg ut som klovn og lekt karneval med Tuva hjemme i stuen bare for morro skyld hun. Jeg sitter selv å funderer hvor parykken min er, tror nok jeg skal være en heks, og kan jeg finne på noe gøy med lillemann...?
Nabojenta fikk ikke gå knask eller knep i fjor, tror foreldrene ikke liker denne tradisjonen. Hun er jo invitert til selskapet, da har hun jo mulighet til å få være med på partyet, og så er det opp til foreldrene hennes om hun får være med ut å gå. Min jente får gå til naboer, like mye for å vise seg fram i kostyme, som for å få gotter, og noe ugang får hun ikke gjøre selv om hun ikke får noe av de hun ringer på hos. Jeg tenkte at med et selskap får de nok snop her og så gjør det ikke noe at få-tallet gir. Det blir nok en del kroner til handelstanden, men det gjør ikke noe, jeg bruker gjerne noen kroner for å lage litt kos for ungene. Og for meg selv;-) Mye kan en jo lage selv av saker en allerede har.


Hva tenker dere om halloweenfeiring?


Amerikanerne feirer jo halloween og elsker karneval/temafester, og der er det vanlig både leie og kjøpe kostymer. Fra en nettbutikk fant jeg utrolig mange kostymer og disse bildene må dere bare se, så søte unger...


Det kan jo bli i meste laget....

3 kommentarer:

Vangen sa...

Tenker det blit stor stas å få ha alle vennene på Halloween-party! Må bli ei populæ jente med en mor som ordner i stand slike kule ting!:)
Jeg er litt delt i hva jeg mener om Halloween egentlig.. Er jo kjøpestanden som har innført det og synd at ingen går julebukk lenger, som jeg syns er mye koseligere. (Med små nisser som synger og ikke blodige unger som blir sur om en har glemt å kjøp godteri)
Når det er sagt så er det jo kjempe artig for ungene å få kle seg ut da! Vi har også gått til innkjøp av kostyme og gresskarbøtte til godteriet som skal samles inn. Vesla har lært seg en liten sang i steden for å si Knask eller knep: Vi liker å kle oss ut,derfor går vi Halloween-Syns du vi er fin!?hihi
Leste i en blogg om ei som har tradisjon med høstfest fra hun var liten av. Hele familien/slekta samles, ungene hoppet i bladhauger,samlet blader og laget bilder sammen med de voksne osv og har etterpå et koselig måltid sammen. Det hørtes mye koseligere ut en Halloween syns jeg. Kunne tenkt meg å innført den tradisjonen isteden for. Men på onsdag blir det ut i nabolaget sammen med noen venner fra barnehagen og se om det blir nå fangst;) Hvis ikke har vi mer enn nok hjemme,men tror det er å få kle seg ut og få være ut i mørket som er det store:)

Lykke til med feiringa!:)

Zizzi Molde sa...

Lykke til med halloween-party, det blir nok kjekt. Om noen år er det nok min tur.....

Aina sa...

Villautsikten: Å være ute i mørkret er tøfft vet du, håper feiringen gav mersmak ;-))

Anki: Takk, det ble jo en suksess, håper dere får det like kjekt den dagen dine vil begynne å delta. I mitt neste innlegg er det mange tips å hente:-))