lørdag 8. november 2008

Nostalgisk jul for meg...

I Interiør gave alongen er det klart for årets høydepunkt, nemlig julerunden og temaet er Nostalgisk jul.
Jeg blir nostalgisk bare en nevner jul, minner fra min barndoms jul dukker opp og juleminner med min egen familie...julen er vinterens beste tid.
Tenne lys, røkelse, pakke gaver, lytte til julemusikk, spise god mat, jeg vet ikke hvor jeg skal starte og i vertfall ikke slutte.

Her er juleboken min, hvor jeg skriver hvert år hvem vi feiret jul sammen med, limer inn bilder og skriver opp julegaver vi fikk og kort vi gav og fikk. Julens gjester hos oss skriver hilsener, og den er like koselig å ta fram hvert år.Hvert år lager jeg julekort som jeg sender til familie og venner, og halve morroa er å finne "rette" motivet, ungene blir kledd ut og knipset med enten et av dyrene våre eller noe som er nytt i huset for akkurat dette året, ny peis, nye dører osv.
Artig måte å vise hva vi har gjort på evighetsprosjektet av et hus og vise hvor store ungene har blitt siden sist år, synes jeg da.

Her er det Martin som er årets nyhet i 2007, i år blir det tre nissebarn på kortet ;0)Noe av det som er ekstra koselig med julen er å samle venner og familie til mat og kos, da dekker jeg opp med Nisse serviset jeg samler på. Julen er for meg familietid, men også tiden da flere av mine venner som har flyttet langt bort kommer hjem til sine familier, og da bruker vi treffes.Å få og gi gaver synes jeg er toppen, det er jo ikke det julen handler om men jeg blir som ungene akkurat der, spennende å åpne gaver og enda kjekkere å gi.
Da jeg var liten brukte bestevenninna mi et tonn teip på gaven fra henne, hun visste hvor ille jeg var til å smugtitte på gavene.

Bruker å lage en del gaver selv til familie og venner, i fjor gjorde en venninne og jeg noe vi er flinke til, finne på store prosjekter i siste liten når en egentlig har mye annet å gjøre.
Vi lagde natta engler til alle pasientene der vi jobber.
Ingen jul uten julekaker, og vesla synes det er såå stas å få bake. Nå er vi ikke like flinke til å få spist opp alle julekakene, noen få skal heller kjøpes, men pepperkaker og pepperkakehus har blitt tradisjon.
Da jeg var liten lagde alltid mamma Delfia sjokoladekake for det var jul for pappaen min, nå er det julekake for meg også, og jeg tenker alltid på ham når den blir servert.

Julemiddagen skal være pinnekjøtt, det blir ikke jul uten.
I alle år har jeg holdt hardt på at det skal kun spises på juleaften og i romjulen, men de siste årene har Herr Fagerheim " lurt" meg til å prøvesmake i november/desember. Det skal jeg ikke i år (tror jeg...) det blir ikke det samme på juleaften når en har "fjusket" :-P

Pepperkaker derimot prøvesmakes flere ganger...
Her henges opp julegardiner på flere rom og selvfølgelig har vi jule-sengesett som bare brukes til jul.
Julepynten er den samme hvert år, selv om den stadig øker i omfang *kremt*
jeg kan visst aldri få nok, sikkert til Herr Fagerheims fortvilelse...

Vi går ikke i kirken og vi er ikke så religiøse av oss, men jeg har barnetroen min og engler, julekrybben er på plass.
Nisser får jeg aldri nok av, og snø-kuler synes jeg er nydelige.
Ser for meg hvit jul både inne og ute, men jeg klarer ikke la være å pynte med rødt.
Julen min er rød, hvit og sølv, med en dæsj gull her og der.Her er julepynt som jeg fikk da jeg var liten og en kirke som vesla fikk etter min bestemor, vann og snø er borte for lengst, men pynte med de gjør jeg lell.

Og det er slik jeg forbinder julen, kjære minner i pynt og musikk, som får meg til å huske de jeg er glade i og stunder som har vært.På juletrejakt.

Nostalgisk jul for meg er å komme på nye tradisjoner og blande de med de tradisjonene jeg har med hjemmenifra fra foreldrene mine, til å lage gode opplevelser for mine unger som de kan ta med seg når de blir voksne.

Ble utrolig langt dette innlegget men det får gjøre opp for det manglende innlegget over høst-temaet.
Uansett kan ikke min hemmelige venn få en vanskelig oppgave med å finne gave, jeg elsker jo alt som har med julen å gjøre:0)

8 kommentarer:

Anita sa...

Så koselig innlegg! Er sååå koselig med jul og ikke minst juleforberedelser!!!! Kos deg i helgen!

Tara sa...

for et HERLIG juleinnlegg...her koste jeg meg skikkelig!!!
så mange koselige juleforberedelser og tradisjoner:)))

ikveld skal vi til noen venner av oss og prøvesmake julekalkunen...det er nemlig tradisjon hos oss;)
Mikael (min lille autistgutt;) er på Fagerheim i helga (ja, det er navnet på avlastningsboligen hans;))

du, jeg må bare spør...er det bollemus du serverer på øverste bilde???;) hi-hi...
ha en flott helg,da...
klem tara:)

Fjordheim sa...

For et fint innlegg Mange koselige juleminner. Bør skrive et slikt innlegg jeg også, men vet ikke helt hvor jeg skal begynne. I tillegg forsvant alle bildene mine som var lagret på dataen før juni. Så jeg har ingen bilder av tidligere julepyntet hjem. Men jeg får låne noen et sted.
Ha ei flott helg :)

Guttemamma sa...

herlig innlegg og herlige bilder!! Vi teller ned...:-)

liven sa...

så koselige bilder fra din julefeiring!!
Lurt å notere alt som skjer i en bok!! så kan du ta den frem om du lurer på noe:O)

Ha en fin lørdagskveld:O)

Marita sa...

sukk!! Det var koselig det!! Nå fikk du meg i julestemning og jeg setter på julemusikk for første gang i år.... Du er god du!!

Anna Lisa sa...

Ja, juleførebuinga kan vere koseleg den....hvis man har den tida man trenger...og overskudd :)
Men eg må innrømme at eg er ikkje noko julemenneske, eg er meir glad i sommaren. Syns jula har blitt litt for mykje handlepress, mas og stress... Eg sjokkera sikkert mange...men eg føler det slik.
Masse fine bilder du viser:)
Ha ei fin veke
Klem

Belinda Renee sa...

Skikkelig i mimreland du når du skrev dette innlegget skjønner jeg c",) Deilig for barna dine også dette at du er så glad i julen, for da tror jeg nok du bidrar godt til å gjøre denne tiden litt magisk for dem c",) Kos dere med juleforberedelsene..