tirsdag 10. mars 2009

Sykehus


Lille Vegar ble ikke bedre men verre han, og etter legebesøk på fredag bar det til barneavdelingen ved Kristiansund sykehus, der fikk vi konstantert RS virus.
Så helgen ble tilbrakt på isolat.


Trangt lite rom med noen fæle gardiner(interiør er virkelig en bagatell når en er innlagt, da er det verre med fasiliteter som en mangler) uten tilhørende wc, skulle jeg på do måtte jeg tussle helt ut av av avdelingen som en blå smurf (i en blå stellefrakk) for det eneste toalettet på avdelingen for pårørende var reservert de med omgangssyke. (Noro viruset herjer her igjen)


Omsorgsfulle pleiere med alt for mye å gjøre tok godt vare på oss, og etter x- antall runder med med.inhalasjon ble han heldigvis bedre.
Vi havnet på en firmannstue, der vi var 4 mødre og 4 RS syke barn, helt kaos så det var godt han ble frisk nok til å dra hjem.

Ganske utrolig at i 2009 i et så rikt land som i Norge så har vi så elendige sykehus. Ingenting å utsette på de som jobber der, det er bare at alt er for lite, for gammelt og mangelfullt. Er en på isolat skal det være et slusesystem, der de ansatte kan ta på seg vernefrakker og forberede det de skal gjøre inne hos pasientene, men når det ikke eksisterer og det ikke engang er et bad/wc til rommet sier det seg selv at den karantenen/isoleringen er på lykke og fromme.

Jeg har flere bilder av rommet og hvordan det så ut, men av hensyn til de andre slitne mødrene med sine syke små skal de forbli private...men se for dere et rom med 4 mødre, 4 babyer, 4 senger, 4 barnesenger, 2 barnevogner, en vask, to lenestoler, et bord, 4 nattbord, unnskyld, det var bare 3 av oss som hadde fått det, en tv på et trillebord, tre skap som ingen fikk satt tingene i for det stod møbler foran, et stellebord (selvfølgelig et par meter fra vasken) 3 pleiere, to som skulle ta blodprøve og en lege...
Når ungene skulle få medisin måtte jeg holde 02 koblingen for det fantes ikke noe å feste den i, jeg måtte nesten klatre med ungen i armene for å komme opp i sengen...en skal være frisk for å bli innlagt på sykehus.
Og tenk dere å jobbe under slike forhold, og brannsikkerhet!!

Villa tullhus kaller vi det i familien min;-P

Godt å være hjemme ja, sa jeg det?

Klem fra en lettet mamma med en mye bedre gullunge.

22 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, og bedre ser det ikke ut til å bli i helse-Norge, for sykehusene går med er underskudd for hvert år som går.. og er det ikke rart, for hvem klarer å tjene penger på syke folk!? Til og med på sykepleie-skolene må man bruke utstyr flere ganger når man skal øve på prosedyrer, og veneflonplastere skal ikke kastes før de er brukt så mye at det ikke vil feste seg! Ja, et lite hjertesukk fra en sykepleier som syns det er begredelig hvordan det står til i et ellers så rikt land.. Det beste du kan gjøre er å sende en klage/bekymring til helsetilsynet eller sykehuset.. alle monner drar!

Anonym sa...

og forresten; god bedring ;0)

Anita sa...

Åh! Godt å høre at dere er bedre! Min store skrekk har vært akkurat det der, har sluppet unna så langt og nå begynner jo de små å bli litt større og da er det enklere!! Kjekt at han fikk komme hjem igjen ganske fort, kjekt med en mamma som jobber i vesenet:0) Goood bedring! Hold dere friske nå!! KLemmer fra Anita!

Unknown sa...

Godt å høre at lille guttepjokken er bedre!
Men fryktelig å høre om de elendige forholdene :(

Fortsatt god bedring til "lillemann" :o)

Torilpia sa...

Stakkars liten .. men heldigvis går det mye bedre nå :o)

Helt utrolig hvor dårlig det står til i helse-Norge. Bra dere har kommet dere hjem igjen.

Lenge siden jeg var innom her ser jeg .. må lese litt av det du har skrevet tidligere også.

Ha en fortsatt fin uke - og fortsatt god bedring til det lille nusket :o)

Klemmer!!

Anne-Berit sa...

Stakkar lille vennen da,som måtte på sykehus.Godt at han er bedre og at dere er hjemme igjen.Er så enig i ditt hjertesukk her,det er ei skam at det skal være sånn i et av verdens rikeste land.Noen må se galskapen og omprioritere,og det bør skje fort.Ha det godt,klem herfra:o)

HEIDIS KLEINES PARADIES sa...

Schön, dass es dem Baby wieder gut geht. Ja, mit den Krankenhäusern kann ein Problem sein. Es ist schade. Wie soll man gesund werden, wenn die Umgebung nicht in Ordnung ist.

Ich wünsche Euch viel viel Glück und Gesundheit

Liebe Grüsse

heidi

Unknown sa...

Nei, uff! Stakar lille venn! Så trasig at det skulle bli så ille! Ønsker han riktig god bedring!

liven sa...

Uff.....dette var ikke kjekt for dere!!
Godt at han kom seg raskt!!
Og det er helt utrolig å oppleve slikt i Norge!!

Ha en fin uke:o)

Bergheim sa...

Tusen takk for kommentar i bloggen min. Huff, ja.. det er ikke noe særlig når de små blir syke, og i allefall ikke om de havner på sykehus. Enig med deg. de norske sykehusmiljøene er ikke akkurat hjemmekoslige. God bedring til den lille.

Ida sa...

Heihei! Stakkars liten - godt å høre at han er bedre. Gjør virkelig vondt i ett mammahjerte å se så små syke! Til tross for elendige sykehus og tilbud - så har vi iallefall god behandling! Men jeg har så uendelig stor forståelse for hvor frustrerende det må være å oppleve helsenorge på sitt verste - når de ikke engang kan tilby enerom for syke små og deres foreldre!

Forstår kjempegodt at det er godt å komme hjem igjen! Fortsatt god bedring! Store klemmer fra Ida

Belinda Renee sa...

SÅ godt å høre at dere har kommet dere hjem. herlighet, for en situasjon. Det er godt å være på sykehus når man har behov, men det er tydelig at de ikke vil at en skal bli for komfortabel der. .

Tror jeg hadde dånet skulle jeg måtte dele rom med 3 andre mødre med syke barn.. Det er klart er man i det så må man bare, men tanken er ikek fristende. Skjønner du er glad dere er hjemme og ikke minst at Vegar er på bedringens vei. Det er jo helt kjempesupert å høre da :-)
(selv om det er kjipt at han er smittsom enda da, men vi får treffes igjen når huset er smittefritt)Ha en fin fin natt i egne senger for de av dere som har vett il å sove på natta.. Hehe *hint hint*

Miss.T sa...

Uff...dakars liten !!! Godt han er på bedringens vei..Synd det ikke brukes mer penger på helse her i dette rike landet.

Hilde sa...

Stakkars godgutten...
Nei- d e farligt å bli syge å måtta på sygehus. Horibelt- tenk at me e et av verdens rikaste land...
Godt at dåkkår e komt dåkkår hjem igjen. Fortsatt god bedring ;)
Klemz

mammahaaland sa...

Hei til dere!
Så godt å høre at det hele går rette veien, men så grusomt det må ha vært.Kjenner det knyter seg litt i magen her, minsten her er ikke helt i form. Jeg er jo også sykepleier og skjemmes av hvordan vi har det, er en skam at det er slik i et rikt land. Når jeg lå på føden var det ikke plass i "herberget" som vi liker å si, så vi måtte hjem etter to dager..da lå det damer, førstegangsfødende på gangen.
Hjemme er best rett og slett, når borte ikke nærmer seg bra engang;)
Håper dere får en fin uke..
Klemmer herfra;)
Monica

Anonym sa...

Så fint at det går bedre med lillegutt. Har selv tilbragt uendelig mange døgn på sykehuset i Kristiansund med David, og kjenner igjen beskrivelsen av 4-manns rommet altfor godt!!!
Skulle egentlig sjekke Lysgården på Skaret da jeg rota meg hit inn til deg. Nydelig blogg du har :o)

-klem fra Averøya-

BO sa...

Stakkars liten!
Min vesle gur var også innlagt i helga på sjukehus pga. astma eller RS-virus... Legane vart ikkje einige om kva som feilte han, men stakkaren var så tett, at da gjorde vondt i mammahjarta. Heldigvis så fekk me einmannsrom!
Nå er han frisk og sprek, men må bruka areochamberet litt til...
Håpar dykk får ei god og friskmeldt helg!!! (Hmmm...er visst torsdag i dag, men føles som fredag!).

BO sa...

...gur=gut... :-)

-Mitt lille rede- sa...

Hei!
Så godt å høre at han er frisk igjen og at dere er "trygt" hjemme! Helt utrolig at det går an at det skal være slik i rike Norge. Og når en ser hvor mye "tull" pengene blir brukt på, så er til å bli provosert av.

Spent på å se hva som skjer i kommunen vår også nå, iforhold til budsjett og innsparing.

Kose deg hjemme! :-)

-Lene

Fjordheim sa...

Godt at det tross alt gikk bra med gutten.
Nei det skulle ikke vært slike tilstander i et av verdens rikeste land. Håper myndighetene ser at en må bruke pengene litt anderledes.
Ønsker deg ei riktig god helg :)

Akkurat passe Frø sa...

Godt å høyre at det går bra med guten din no!

Har sjølv akkurat testa ut eit sjukehus. Kunne skrive langt innlegg om ting eg ikkje forstår. Sjølv kom eg ifrå det med helsa i behold... Gardiner som heng og sleng, møblar så møkkete at ein IKKJE vil setje seg på dei... maling som skallar av, kranar som drypp, toalett som renn...(desse to siste må jo bli kostbare løysingar?!!)

MEN 4-mannsrom høyres rimelig drøyt ut - HUFF!

Fortsatt god bedring!!

Anonym sa...

Takk for interessant informasjon