mandag 7. april 2008

Til Emmeline.

Jeg lovde Emmeline bilder av kjøkkenskapene mine, det tok litt tid, men her er altså et "lite" kjøkken innlegg.
Dette bildet er tatt første uken da vi flyttet inn, kjøkkenet er et plassbygd kjøkken fra 1958 og det ser jo ut som bildet er tatt fra den tid.
Huset var et eneste stort kaos, jeg studerte, mannen min jobbet fremdeles på Frei(nå en del av Kristiansund) og pendlet, og hele huset skulle pusses opp.
Mye skulle vi gjøre selv og det sier seg jo selv at med en i jobb så måtte mye gjøres midlertidig og billig.
Enda i dag, 5 år senere, gjenstår det mye...for eksempel kjøkkenet, men det ser jo bedre ut enn det gjorde i 2003.(Svigerfar med sin pappa på besøk 2003)

En lettere sjokkert Balder pus var med på flyttelasset og lurte nok fælt på hvilket kaoshus han hadde havnet i. For å være sikker på at jeg hadde nok å gjøre, beiset og malte jeg mange av møblene våre, at jeg sølte på gulvet brydde jeg meg ikke om for gulvet skulle skiftes ut uansett.


Kjøleskapet vårt var for stort til å passe inn så vi måtte kjøpe et mindre et som fikk plass, dette står på vaskerommet i kjelleren og samler støv!


Bestemte meg for å beise kjøkkenskapene mørke, noe som både mammaen min og "Pippi" var enige med meg ble for mørkt.


Derfor malte jeg de et par dager senere i Magnolia hvitt. Det var jo selvfølgelig en smule gulskjær i, og ble ikke bedre med årene, og i 2006 malte jeg hele kjøkkenet på nytt. Nå skal jeg ikke gjøre noe mer før det skal totalrenoverest. Basta bom!!

(Kjøkkenet anno 2008)

Kjøpte knotter og håndtak på Biltema, liker de veldig godt og synes kjøkkenet er koselig. Tok ned vasken som var på et kjøkken i 2. etasje(det som nå blir bad) og byttet benkeplater.
Men det er jo et gammelt kjøkken og det er tidvis irriterende med trege skuffer og skapdører som ikke vil holde seg igjen. Papirbit for å holde dørene lukket er en mindre koselig detalj, men det er rart hva en kan venne seg til;-p


Så tilbake til overskapene mine, de har jo sin sjarm, men samler nok støv og det hjelper ikke på at på et kjøkken blir det en del matos, så det trenger en del ekstra vasking og støvtørking. Det kan fort se rotete ut også synes jeg, men det er lettvint å dekke på bordet...


Dette overskapet stod i kjelleren da vi flyttet inn, vi hengte det like gjerne opp igjen, det har ikke bakplate men det gjør ingenting for jeg liker det smale panelet vi snekret opp over en veldig gulnet strietapet.Lillemanns plass ved bordet, Ikea stol, bare å plukke av beina så er det lett å ta den med på tur, grei å holde ren også;0)Så på kjøkkenet er det mange trivelige stunder, som her med nabojenta på besøk og litt vaffelkos. Til sommeren skal vi skifte vinduer, det blir topp.

Så Emmeline, her har du kjøkkenhyllene mine, sikkert grei løsning på en hytte, men ikke så praktisk i det daglige liv, men koselig gammel stil for oss som liker det:0)

***

Ellers så har jeg skrubbet fliser, selvfølgelig virket ikke fliskutteren som mannen kjøpte, det oppdaget han etter stengetid på lørdag, så i morgen blir det bytte av fliskutter, legge de gulvflisene som mangler og fuging.
Mulig det kommer et lite innlegg fra badet, som tar litt lengre tid enn vi hadde planlagt, så blir søsteren min fornøyd..nyskjerrighøne;-D

Ønsker dere alle en flott ukestart!23 kommentarer:

Trines Hus og Hage sa...

Kjempefint ble kjøkkenet i hvitt, synes jeg. Atter en gang et flott bevis på hva farger og maling egentlig gjør. Overskapet med panel bak var bare sjarmerende. Alltid moro å se før og etter bilder.
Ha ei fin uke! Trine

Kine sa...

Kjøkkenet ble jo råflott,er ikke så mye som skal til noen ganger:) Ha en fin mandag!

Huset på toppen sa...

Så flotte bilder du viser av kjøkkenet ditt! Ja, det er mange kjøkken å velge i, men jeg synest det du har gjort med maling, benkeplate og vask etc. har gjort det til et veldig koselig kjøkken anno 2008!

Ha en fin mandag!!

Miss.T sa...

Så flott kjøkkenenet var blitt nå. Akkurat slik så vårt kjøkken også ut når vi overtok vårt hus. Vi bygget ut kjøkkenet bittelitt og dermed ble det byttet ut.. Skulle jeg valgt på ny i dag, hadde det blitt et hvitt herregårdskjøkken isteden.. så smaken forandrer seg for kan man si. : )

Tulipaner og krystaller sa...

Hei. Kjempefint kjøkken. Kan forstå at det kanskje ikke er så praktisk med tanke på støv ol., men for noen flotte skap. Kjempefin. Takk for titten. Ha en fin uke. Hilsen Marit.

Tonje sa...

så koslig og nostalgisk ditt kjøkken er blitt=) Det er helt utrolig hva noen malingsstrøk gjør med ett møbel eller ett rom-det slutter aldri å forbause meg.

Jeg likte utrolig godt det overskapet som hadde åpning slik at det vakre panelet kom frem.

Håper du får en fin uke!

Lineslilleverden sa...

synes kjøkkenet ditt er kjempe flott =) Veldig koselig har du fått det.
Og du hadde det alldeles ikke rotete i hyllene på overskapene, bare så det er sagt :)

Emmeline sa...

ÅÅÅÅ så gøyt innlegg:))))) --ikke minst syns jeg du er supergrei som lager et innlegg bare fordi jeg maser!!

Her er jo hele fortellingen...Fra begynnelsen og til i dag. Må si det var en UTROLIG forandring fra det mørke til det lyse, og for meg var det virkelig de hyllene som gav kjøkkenet en touch av det lille ekstra. De var virkelig koselige!

Kjekt å se. Jeg har tegnet om og om igjen på kjøkkenet mitt som skal opp på hytten. Fra overskap til hyller og til overskap igjen...
Jeg har rett og slett kommet til at dersom jeg dropper ALLE overskapene blir det LITE plass og mye rot på mange hyller. Dermed blir det litt av hvert, og jeg håper at jeg blir fornøyd med den løsningen:)
Men først må vi jo komme så langt da, og det spørs jo hva mannen sier....

Tusen takk for dine varmende ord! Denne skrivingen min kommer i grunnen bare på impuls--når hodet plutselig er fyllt med noe...
Langt i fra planlagt og langt i fra et tema; men det er iallefall kjempsnilt med litt ros, selv om jeg slettes ikke alltid er helt enig i at disse innleggene er så fantastiske akkurat...Vurderer igrunnen ofte om jeg skal bruke sletteknappen på akkurat disse innleggene når de er ferdig skrevet. Men stort sett får de jo stå.
Jaja, lykke til med siste innspurt av fliseleggingen/kuttingen:)

Anita sa...

Kjempekoselig kjøkken! Me enkle håndgrep!! Jeg har jo også den duken, og den vaskes og strykes tørr før den igjen legges på!! Elsker den!!! Skal kjøpe en til til det ene utebordet!! Ha en koselig uke! Klem!

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Tack tack!!
Så fint köket blev..vilken skillnad!!!!

Ha en skön vecka!!
~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan

Anne-Berit sa...

Du har jo fått det riktig så fint på kjøkkenet ditt:o)

Marte sa...

Hei vennen:)
Jeg synes kjøkkenet ditt er kjempekoselig!!! Det har jo gjennomgått en kjempeforandring da...
Kjøkken er vanskelig, men det er mitt favorittrom!

Det var så deilig med eksamen ja:) Bare 5 igjen nå;) Men de er heldigvis ikke helt enda... :)

Du lurte på om jeg snakker fransk... Jeg snakker ikke fransk, men jeg leser fransk:) Kan si lite og forstår lite når franskmenn snakker, men jeg leser fransk helt greit..

Lykke til videre!!

Ha en fortsatt fin kveld! Du har vel noen timer igjen enda;)

Klem fra meg

Nina i Paradiset sa...

Du har virkelig fått til ett flott kjøkken uten å ødsle ut en masse penger!
Vet ALT om trege skugger og dumme skapdører... skiftet ut den siste kjøkkenbenken min bare for to år siden! (den lange der vasken er)

Begge kjøkkenene mine ligner mye på ditt i inndeling da. Alle herfra som ser kjøkkenbildene fra Paradiset, tror først det er gamle bilder fra mitt nåværende kjøkken! ;)
Håper bare at det er smalpanel bak platene i ny-huset! Det var det nemlig ikke her, så vi måtte legge nytt panel.
Klem!

Prinsesse Elin sa...

Synes kjøkkenet ditt har blitt nydelig....jeg måtte sjekke et par ganger hvordan det var, med og skrolle opp og ned. Dere kan trygt være stolte. Et nydelig kjøkken. Ønsker deg en fin fin dag:O)

Belinda Renee sa...

Oi, er det samme kjøkkenet på bildet? Helt utrolig hva litt maling og en ny kjøkkenbenk kan gjøre! Skikkelig bonderomantisk da c",)

Lena sa...

Du har jo fått deg et koselig kjøkken!
Maling gjør underverker, og knotter fra biltema er lurt!
Det har jeg også på mitt kjøkken, og har kjøpt til kjøpmannsdisken min også:)
Billige og greie:)
Ha en fin dag!
Klem fra Lena

Anniche ♥ Annas Rom sa...

Så flott kjøkken dere har!! I ekte fransk landstil .

Klem A

silje-sin sa...

Så flott kjøkkenet ble,det var virkelig total forvandling:) Åpne hyller er sikkert ikke så praktisk nei,men veldig koselig da:) ha en fin kveld! klemmer fra silje.

Lene sa...

Oj, men det kjøkkenet ditt var jo blitt bare knallfint!! Skikkelig lekkert! Og så skal det renoveres??

Og jeg misunner deg de åpne skaphyllene åkke som. skjønner at det blir mye støvtørking, men inmari fint :)

Og det badet ditt... Jeg kan vel ikke tenke meg at det blir like lekkert som mitt ser ut til å bli, hihii... Tøyser fælt, altså - men viser mitt aldeles uimotsåelige bad på bloggen - så titt innom for inspirasjon de lux, hihiiii ;)

Ha en fin kveld i heimen :)
God klem :)

Mia sa...

Kjøkkenet ditt har jo så absolutt sjarm! Og herlig ble det i hvit farge også. Det er vel ikke alltid nødvendig å bytte til nytt kjøkken med en gang, når man kan få det så koselig som du har fått det. Og så hadde jeg veldig sansen for de åpne hyllene dine...

Fru Fjeldhammer sa...

Det hjelper med litt maling, forandring fryder sier nå jeg. Flott kjøkken synes jeg da, liker det gamle preget over det!

Ha en fin tirsdag må jeg nå si snart...

-Mitt lille rede- sa...

Hei
Veldig koslig kjøkken dette da! Likte spesiellt de åpne løsningene, fint med pynt under.

Ha en fin onsdag imorgen!

Lene -Mitt lille rede-

Hilsen fra landet sa...

Det GÅR faktisk an å leve med et kjøkken og endre det litt med tiden. Ditt har beholdt sjelen og de gode minnene sitter i veggene. Så nydelig!